Как да си направим сапун слънчоглед с готова база

Публикувано от Marioletka 26.07.2018 0 Коментар (и)

Правенето на сапуни е едно интересно и завладяващо занимание за малки и големи. Все по-голям става интереса към ръчното изработване на сапун, ето защо ви предлагаме един кратък урок, от който можете да се научите как да си изработвате сами сапунчета.

За да си направим сапун в домашни условия ще са ни необходими: сапунена основа(прозрачна или бяла) без аромат и цвят, аромати и цветове по наш избор, силиковова формичка(може и друга по ваш избор) , съд за разтапяне на сапуна, бъркали, спрей на алкохолна основа.

Взимаме няколко парченца от сапуна и разтапяме на микровълнова фурна или на котлона. След това оцветяваме в избрания от нас цвят, прибавяме и аромата.

Изсипваме първия си цвят от сапуна във формичката.

Докато чакаме първия цвят да стегне добре, разтапяме още една част от сапуна, ароматизираме и оцветяваме с друг избран от нас цвят. Когато първия пласт е добре стегнал изсипваме втория цвят, като непосредствено преди изсипването напръскваме със спрея, за да сме сигурни, че няма да се разлепят след това различните пластове.

По същия начин подготвяме и третия цвят, отново пръскаме със спрея и изсипваме, докато формичката се напълни.

Оставяме за 20 мин.да стегне.

По време на изработването на вашето сапунче може да добавяте различни етерични масла, които да го обогатят с прекрасните си качества. По желание е и поставянето на изсушени билки и различни семена, които да служат като ексфолиант.

Проверяваме сапунчето дали от всички страни е твърдо, ако е така може да бъде извадено от формичката. Остава да се насладим на резултата!

Весело сапунисване!

Оставете коментар