Паста за зъби със зеолит

Публикувано от Marioletka 05/09/2018 0 Коментар (и)

Да си направиш паста за зъби в домашни условия е много лесно. А така приготвената домашна паста за зъби е наистина полезна и се грижи за хигиената на устната кухина без да вреди на здравето ни със съставките си. Хубавото при приготвяне на домашна паста за зъби е, че всеки може да прецени какво да сложи в своята рецепта.

Предлагам ви една рецепта за паста за зъби със зеолит. Напоследък много информация се изписа за зеолита, която може да намерите и сами, затова няма да ви затрупвам допълнително, а направо към рецептата. И така ще са ви необходими:

4 с.л кокосово масло

4 с.л. зеолит

2-3 с.л. дестилирана вода

½ ч.л. хималайска сол

10 капки масло от мента                                                     

 

Смесват се в стъклен/порцеланов съд кокосовото масло, глината и хималайската сол.  Разбъркава се до получаване на еднородна смес. Ако искате сместа да е по рядка добавете още кокосово масло до получаване на желаната от вас консистенция.

     

При желание може да добавите стевия по ваш вкус. Накрая добавете и ментовото масло (може да го замените и с друго масло по ваше желаие).

Поставете сместа в подходяща туба или букранче.

Пастата вече е готова за употреба. Достатъчно количество е колкото големината на грахово зърно. Вече може да се радвате на своята паста и здрави зъби и венци.

Оставете коментар