Как да направим сапун с луфа

Публикувано от Marioletka 21/08/2018 0 Коментар (и)

Приготвянето на домашен сапун е полезно и забавно занимание. Когато си приготвяте сапун сами, вие решавате какво да съдържа той и на какви полезни съставки да бъде богат. В кратко уроче ще ви покажа как да си направите ексфолиращ сапун с етерични масла.

Необходими ще са ви: силиконова форма, растителна гъба за баня – луфа, съд за разтапяне и бъркане на сапуна,прозрачна основа за сапун без аромат и цвят, етерични масла, аромати и цветове по ваш избор( ние ще ползваме етерично масло от портокал, оранжев оцветител, аромат на протокал), и канела на прах.

В силиконовата формичка поставяме луфата(Ако нямате силиконова форма, може да завиете гъбата плътно с домакинско алуминиево фолио).

Разтапяме сапуна, според инструкциите на етикета, добавяме етеричното масло, аромат и цвят по наше желание, за да остане естествен сапуна, ви препоръчваме, към него да добавите само етерично масло.

Върху луфата поръсваме от канелата на прах.

Изливаме сапуна върху луфата и изчакваме 15 мин.или докато се втвърди и изстине.

Изваждаме сапунчето от формичката и сме готови да си вземем една ароматна, и зареждаща баня с нашето собственоръчно изработено сапунчеsmiley

Весело сапунисване от клуб Мариолетка!

Оставете коментар