За творчеството и скритите ни таланти...

Сапунени страсти

Начало

Продукти

Рецепти и вдъхновения

Работилници

Контакти

e-shop

 

Как да си направим сапун с луфа

Приготвянето на домашен сапун е полезно и забавно занимание. Когато си приготвяте сапун сами, вие решавате какво да съдържа той и на какви полезни съставки да бъде богат. В кратко уроче ще ви покажа как да си направите ексфолиращ сапун с етерични масла.


Необходими ще са ви: силиконова форма за печене, растителна гъба за баня – луфа, съд за разтапяне и бъркане на сапуна,основа за сапун без аромат и цвят, етерични масла, аромати и цветове по ваш избор( ние ще ползваме етерично масло от портокал, оранжев оцветител за храна, аромат на протокал), и канела на прах.


В силиконовата формичка поставяме луфата(Ако нямате силиконова форма, може да завиете гъбата плътно с домакинско алуминиево фолио).


Разтапяме сапуна, според инструкциите на етикета, добавяме етеричното масло, аромт и цвят по наше желание, за да остане естествен сапуна, ви препоръчваме, към него да добавите само етерично масло.


Върху луфата поръсваме с канелата на прах.


Изливаме сапуна върху луфата и изчакваме 15 мин.или докато се втвърди и изстине.


Изваждаме сапунчето от формичката и сме готови да си вземем една ароматна, и зареждаща баня с нашето собственоръчно изработено сапунчеsmiley

Весело сапунисване от клуб Мариолетка!